Listopad je měsícem velkých her. Vychází nové Star Wars, Shenmue a Need for Speed

Jako každý rok, také letos mezi sebou říjen a listopad hrají oblíbenou hru o to, v který měsíc se objeví více atraktivních herních novinek. Letos dle mého názoru vyhrává listopad. Zatímco v říjnu jsme dostali Ghost Recon: Breakpoint, Call of Duty: Modern Warfare, The Outer Worlds či GRID, listopad nabídne možná ještě atraktivnější přehlídku velkých jmen. Nakonec, posuďte sami.

Red Dead Redemption 2 – PC verze

V seznamu pochopitelně nesmí chybět ani rok staré Red Dead Redemption 2, které však konečně vychází na PC, ač už v to mnozí ani nedoufali. Půjde o stejnou hru, jen s několika málo vylepšeními, které se týkají zejména grafického zpracování. Na tomto westernovém eposu ale není třeba nic měnit, protože to, co stačilo loni na hru roku, je i letos dostatečně žhavým zbožím.

Planet Zoo

Po delší době tu máme opravdu poctivý tycoon, který sklízí velice pozitivní recenze a nechává vzpomenout na legendární Zoo Tycoon. Kdo by si nechtěl vybudovat vlastní zoologickou zahradu s mnoha roztomilými zvířátky, o které je radost se starat?

Need for Speed Heat

Tak tady jsme opravdu napnutí. Electronic Arts se dlouhodobě nedaří postavit sérii Need for Speed zpět na nohy a toto je další pokus, kterému mnozí hráči příliš nevěří. Need for Speed Heat, které nabídne ilegální závody v noci a legální ve dne, ale nakonec může příjemně překvapit, protože se od něj nic moc nečeká.

Death Stranding

Hideo Kojima konečně dokončil své veledílo, o kterém se tak zdráhal mluvit v předstihu. První recenze už jsou venku a jsou dosti kontroverzní. Dá se čekat, že Death Stranding bude hráče rozdělovat tak, jako dosud žádná jiná hra. Jedni ji budou velebit, druzí zatracovat coby načančanou nudu. PC verze přijde v létě příštího roku.

Rune 2

Pokračování legendární rubačky Rune od vývojářského studia Human Head bylo svého času oznámeno s velkou pompou a nějakou dobu tvůrci pravidelně vydávali nové obrázky a videa. V měsících před vydáním se ale odmlčeli, což neznačí nic moc dobrého. Podle zákulisních informací neměli na vývoj Rune 2 moc prostředků a hra nepůsobí zrovna dobře.

Age of Empires 2: Definitive Edition

Po úspěchu definitivní edice prvního dílu Age of Empires není divu, že se dostalo i na dvojku, která je mezi hráči ještě oblíbenější. V případě Age of Empires 2: Definitive Edition jde jak o grafický (4K rozlišení), tak zvukový remaster, ale také o rozšíření o tři nové kampaně a čtyři nové civilizace. Tento balíček se tedy docela vyplatí.

Star Wars Jedi: Fallen Order

S velkými očekáváními vyhlížená akce od zkušeného studia Respawn Entertainment. A zároveň první příběhová hra, která vzniká v rámci dlouholeté spolupráce společností Electronic Arts a Disney na univerzu Star Wars. Stále je otázkou, jak hra dopadne. Jedni ji věří, druzí ji zase považují za generický klon Tomb Raidera a Uncharted.

Terminator: Resistance

Na poslední chvíli oznámená akce s licencí Terminátora nebudí na první pohled velkou důvěru. Stojí za ní totiž vývojářské studio Teyon, které se postaralo o tragickou videoherní adaptaci Ramba. Terminator: Resistance zřejmě tak hrozně nedopadne, ale v nejlepším případě půjde o béčkovou akci v průměrné grafice.

Shenmue 3

Po nekonečných odkladech se fanoušci této ságy, kteří na její třetí díl přispěli nemalé prostředky v rámci kampaně na Kickstarteru, konečně dočkají pokračování příběhu, který však v tomto díle nebude zakončen. Prvotní pochyby o hře byly postupem času rozptylovány a dá se tak čekat povedené RPG v otevřeném světě.

Další listopadové hry

  • Citadel: Forged Fire – 1. listopadu 2019 (PC, PS4, XONE)
  • Blacksad: Under the Skin – 5. listopadu 2019 (PC, PS4, XONE)
  • Jumanji: The Videogame – 8. listopadu 2019 (PC, PS4, XONE)
  • Yaga – 12. listopadu 2019 (PC, PS4, XONE, Switch)
  • Sparklite – 14. listopadu 2019 (PC, PS4, XONE, Switch)
  • Kingdom Under Fire – 14. listopadu 2019 (PC, PS4, XONE)
  • Bee Simulator – 14. listopadu 2019 (PC, PS4, XONE, Switch)
  • Narcos: Rise of the Cartels – 19. listopadu 2019 (PC, PS4, XONE, Switch)
  • Football Manager 2020 – 19. listopadu 2019 (PC)
  • Black Future 88 – 21. listopadu 2019 (PC, Switch)
  • Sniper Ghost Warrior Contracts – 22. listopadu 2019 (PC, PS4, XONE)
  • Lost Ember – 22. listopadu 2019 (PC, PS4, XONE)
Hodnotit text
[Celkem hlasu: 2 Prumer: 5]

Šéfredaktor internetového magazínu pro dospělé hráče Gamebro.cz. Dříve působil jako autor v mnoha tištěných i internetových médiích.

Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
Upozornit na