Herní prosinec v kostce. Vychází Phoenix Point, MechWarrior 5 a Warcraft 3

Přestože se tradičně mluví o bohaté předvánoční herní sezóně, v období těsně před Vánoci, tedy v prosinci se trh přeci jen uklidňuje a nechává vstřebávat říjnové a listopadové pecky. Také proto poslední měsíc v roce zřídkakdy vidíme vyjít skutečně velký titul s těmi nejvyššími ambicemi. To ale naštěstí neznamená, že to bude hluchý měsíc. Určitého vakua v AAA titulech využívají menší tvůrci a vydavatelé, kteří se hlásí o slovo pestrou a atraktivní směsicí her.

Phoenix Point

Stratégové se mají rozhodně na co těšit, protože v podobě Phoenix Pointu vychází dlouho očekávaný duchovní nástupce série X-COM. A to se vším všudy. Nezávislé vývojářské studio Snapshot Games totiž nevede nikdo jiný než Julian Gollop, který nechal vzniknout právě X-COMu. Hra je situována stylově do roku 2047, kdy se Země nachází uprostřed mimozemské invaze. Vše je navíc tak trochu střihnuté lovercraftovským hororem. Phoenix Point bude standardně rozdělen do dvou rovin. V globální části se budete starat o starat o strategická rozhodnutí, a když přijde na boj, užijete si tahových taktických bitev.

Darksiders Genesis

  • Datum vydání: 5. prosince 2019
  • Vychází na PC, Google Stadia (v únoru 2020 také na PS4, XONE, Switch)
  • Další informace o hře

Série Darksiders se po třech klasických dílech hlásí o slovo spin-offem v podobě z izometrického pohledu hraného Darksiders Genesis. Na první pohled hra připomíná diablovku, ale po bližším ohledání tu najdete řadu rozdílů. Především ovládání postavy by mělo být přímé. V hlavní roli se představí dva jezdci apokalypsy: Svár a Válka. Hratelnost je postavená kooperativně, takže si ji nejvíce užijete ve dvojici hráčů. Jinak druhou postavu přebírá umělá inteligence, ovšem kdykoliv si s ní můžete role prohodit. Zatímco Válka se ohání svým mečem, Svár sází na pistole.

MechWarrior 5: Mercenaries

Na pátý díl slavné série MechWarrior čekáme už opravdu dlouho, a jak to tak zatím vypadá, mělo by Mercenaries stát za to. Děj hry začíná v roce 3015, tedy do závěrečné dekády Třetí války o nástupnictví. Hráč se zhostí role začínajícího žoldáka, který přijímá úkoly od různých frakcí a postupně vylepšuje schopnosti svého mecha. V rámci příběhové kampaně bychom se měli posunout až do roku 3049, kdy začíná Invaze klanů. Kromě propracované akce se mohou hráči MechWarrior 5: Mercenaries těšit také na vynikající grafické zpracování využívající raytracingu.

Vampire: The Masquerade – Coteries of New York

Bez velké pozornosti, která provází naopak sesterský Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 dotáhlo vývojářské studio Draw Distance plně licencovaný titul ze známého univerza. Temný zážitek, který hodlá Vampire: The Masquerade – Coteries of New York nabídnout, je situován do americké metropole s ikonickými budovami a nočními světly a soustředí se na vyprávění propracovaného příběhu a rozhovory s různými postavami. V popředí pak stojí konflikt mezi dvěma upířími frakcemi: Camarillou a Anarchy.

Transport Fever 2

Fanoušci dopravních simulací ve stylu legendárního Transport Tycoonu už pravděpodobně vědí, čím zaplní dlouhé zimní večery. Na cestě je totiž Transport Fever 2, který pochopitelně nabídne všechny možné dopravní prostředky na zemi, vodě i ve vzduchu a umožní vám je nejrůznějšími způsoby kombinovat do co možná nejefektivnějších dopravních cest. Zažijete přitom různé historické éry, od roku 1850 až po současnost. Těšit se můžete na více než 200 strojů z Evropy, Ameriky a Asie, které oplývají značným důrazem na detail.

Warcraft 3: Reforged

Přestože vývojářské studio Blizzard zatím nezveřejnilo termín vydání remaku legendárního Warcraftu 3, přislíbilo, že Reforged vyjde právě v prosinci. Aktuálně už probíhá multiplayerový betatest a pravděpodobně nic nebrání tomu, aby vydání této strategie skutečně proběhlo. Ve finální fázi vývoje se autoři nakonec rozhodli škrtnout řadu novinek, které měli původně v plánu, a budou se držet obsahového pojetí originálu, které vybaví jen lepší grafikou a zvukem. A pochopitelně také moderními funkcemi pro multiplayer a editor úrovní.

Další prosincové hry

  • Halo: Reach – 3. prosince 2019 (PC)
  • Arise: A Simple Story – 3. prosince 2019 (PC, PS4, XONE)
  • Everreach: Project Eden – 4. prosince 2019 (PC, XONE)
  • Strategic Command: World War 1 – 5. prosince 2019 (PC)
  • Mosaic – 5. prosince 2019 (PC)
  • Boneworks – 10. prosince 2019 (PC)
  • Detroit: Become Humen – 12. prosince 2019 (PC)
  • Wattam – 17. prosince 2019 (PC, PS4)
Hodnotit text
[Celkem hlasu: 3 Prumer: 5]

Šéfredaktor internetového magazínu pro dospělé hráče Gamebro.cz. Dříve působil jako autor v mnoha tištěných i internetových médiích.

Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
Upozornit na